2007. augusztus 2., csütörtök

k.o. k 1/4-ed reloaded

a zöld szín egyértelmű győzelmével végződött a kormányzati negyedre kiírt pályázat. Az új blokkról első pillantásra annyit látni, hogy szellemtelen, zöld, de legalább nem hivalkodó. Úgy látszik, spenótházakban jók vagyunk. Kicsin múlt amúgy, hogy nem a zsarupalota tervezője "finta oda"az előbbit, de a Westend megálmodójának be kellett érnie a 19 millás fájdalomdíjjal. Amúgy nekem a 4. helyezett pályázat tetszik leginkább, kicsit a Vörösmarty téri elizélt palota helyére épülő házra emlékeztet. A többi Mammut-, Westend-klón.
"Demokratikus építészet ugyan nem létezik, de az épületeknek mégis különbözniük kell egy irodaépülettől vagy plázától. Az a feladatuk, hogy arcot adjanak az államnak" - mondta Hanns Stimmann, Berlin volt főépítésze a jövendő negyedről. Ilyen arca most is van: kifejezéstelen, képmutató, tohonya.
Na jó, lássuk meg élőben is, de a pixelek egyelőre nem sok jót ígérnek.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Teljesen egyetértek, ugyanezt írtam le éppen az imént. És nekem is a Mérték-féle a kedvencem. Meg volt olyan is, akiben titkon reménykedtem, hogy elindulnak, de nem indultak. :)