2007. július 23., hétfő

Breakfast in Tiffany's

New York, New York, a padló csillog, állítólag feltörték az ezt megelőző carrarai márványt, mert túlságosan csillogott. Feket lakáj mond gudmorningot, betérünk a kávézóba, ahol hajdan a Nyugat, oh, volt szerkesztve. Most szivarszoba van bőrfotellel, 14 000-es siglo 14-gyel.
Amúgy síri csend.
Megtudjuk, hova kell menni, néni áll, fekete ruha, kétféle reggelit kínál angolul, kontinentálisat és fullt. Utóbbi felvágottat is tartalmaz, illetve sósat. Előbbi édeset és savanyút. A kanálban ott a márka, luxusbérház luxusgangjára nézve esszük a szimbolikát. "Kintről jöttek" mondja a néni a séfnek hangosan, mert mi angolul beszélünk, tehát nem értjük ezt a barbár nyelvet. Aztán odaszól: "You can have more juice, come on!" - bevillan a Veri az ördög a feleségét.
Vége, kifele, kókadt az egész. A néni amúgy egy kínai ruhákat áruló olcsó butikban is simán elmenne. A mozzarella szarvasi, ízetlen.

Két lépés után fagyott gyrostömbök várnak kiolvadásra, ráncos asszony vár, hogy erőre kapjon, buhera-gsm üzlet, a blahán, a blahán.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.irodalmiakademia.hu/scripts/DIATxcgi?infile=diat_vm_talalatok.html&locator=http://www.irodalmiakademia.hu/dia/diat/muvek/html/MANDY/mandy00101/mandy00101.html&oid=98680