2008. január 2., szerda

Szerény javaslat

Véreim!

Az az ötletem támadt, hogy szedjük össze azokat a mondatokat-félmondatokat-vélekedéseket, amelyek a mai politikai diskurzusban a legtöbbször és a legtöbbek szájából elhangoznak (nem csak a politikusok gondolok, a publicisták, megmondóemberek, főhörgők is számítanak, legyenek emberszámba véve). Az olyan buta és féligaz panelekre gondolok, mint a "Végre össze kéne fogni" vagy "Még két emberöltő kell, hogy ebből az országból legyen valami".

Nosza hát, induljon a nagy össznépi ki-beírás! Írjuk ki magunkból a naponta felgyülemlő bornírtságot!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Leszek olyan bátor, és rögtön hármat...

"Az elmúlt negyven év hagyatéka" -
Ez olyan stabilan megmaradt, hogy szerintem még 2029-ben is mondani fogjuk, 40 évvel a rendszervált(oz)ás után, és magunk sem tudjuk majd, melyik negyven évről is beszélünk.

A másik kedvencem a "Nyugaton is van ám korrupció, nehogy aszidd!"

Ezt pedig biztos azért nem írtad le, hogy hátha majd valaki: "Az én adómból..."

Unknown írta...

Az elmúltnegyvenévezés valóban irritáló, ugyanúgy, mint a posztban írt eljövendőnegyvenévezés, a szabadsággal kezdeni mit sem tudó lélek görcse van benne, az önfelmentő párhuzamok is borzasztóak. Ám az utolsóban legalább benne van az aktivitás csírája, a közéleti felelősség kezdeménye

Antal Dániel írta...

Két segédeszközt ajánlanék a figyelmedbe a nemes feladathoz, némi gyakorlati applikációval:

a két eszköz használatban és még egy féltudású elitre alkalmazva. Mindkét eszköz ingyenes, a Many Eyes egy és kétszavas szintagma-elemzést, sőt, egy érdekes logikai elemzést is támogat, de azt még nem próbáltam.

Névtelen írta...

Kis pénz, kis foci.

Z