2008. november 10., hétfő

Átlátható közéletet! Fradika!

A Fradi kizárói között egy nő is volt - adja hírül egész idétlenül és kacskán a pepsifoci.hu, miután a bíróság meghozta ítéletét, hogy a bizottság névsora megismerhető legyen. Ami szép és jó, nyilván igazán fontos megtudni, ki is szavazta meg az anno jogos, de igazságtalan kizárást (mert, ugye ezzel az erővel a fél(?) NB I mehetett volna a II-be).

Most viszont tudjuk a neveket (az egyikük nő, hogyrohadnameg), örülhet a FTC PE, amely így vélekedik: "egyesületünk nem kérte annak megállapítását, hogy a Ferencváros kizárása jogszerű volt-e vagy nem, sőt annak sem, hogy a sportszervezet valóban megfelelt-e a licencadás feltételeinek. Csak a nevekre voltunk kíváncsiak, amelyek kiadását a bíróság elrendelte, mert azok az MLSZ közhasznú működése okán a nyilvánosság elől nem eltitkolhatóak."

Szép a nyilvánosság iránti eme elkötelezettség, amely nyilván a transzparens közélet óhajából táplálkozik, bár a fórumhozzászólásokból mindenki következtethet az eredeti szándékra: "
Félni fognak! Mert "Bűnösök közt cinkos aki néma"! Nem kívánok "vérbosszút", de legyen átkozott a nevük, nyitott szemmel aludjanak! Kérek minden értelmesen gondolkodó, MAGYAR embert, ha most nem fogunk össze és nem veszünk elégtételt ezt mindíg el lehet majd játszani bármelyik futballcsapattal."

Hát igen, a Fradi-szurkolók mindig is erőszakmentes kommunikációjukról, érvelő magatartásukról voltak híresek. Mint amikor az egyik fel nem jutás után ezt meg is beszélték a csapat (s amúgy az éved egyik legjobb) játékosával: "Buz arra járt és szaladtam felé, majd amikor utolértem szemből egy minimális lecsúszott ütést mértem rá (nem tudom elhinni, hogy ez maradandó sérülést okozhatott). Abban a pillanatban éreztem, hogy ezt nem kellett volna. A hírből viszont kimaradt, hogy elnézést kértem tőle a hibámért az eset után, a buszindulásnál, és Ő fogadta a kézfogásomat, mellyel, ha ez örökre nyomot is hagy benne, úgy éreztem valamennyire lezártnak tekinthető."

Hát akkor várjuk a híreket.

Nincsenek megjegyzések: